Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Castell'in Villa Chianti Classico Riserva 2005 (95237)er rett og slett en superlekker vin med stor og deilig bløthet og saftighet samt store runde tanniner. En kombinasjon som ikke bare borger for en fantastisk vinopplevelse i dag, men også et langt liv i kjelleren.
Streng seleksjon
Coralia Pignatelli della Leonessa har gjort et utmerket arbeid med denne ikke helt smertefrie årgangen som på grunn av en del regn i løpet av vekstsesongen brukte ekstra lang tid på å gi modne druer. Men den strenge seleksjonen som Coralia står for, hun lager bare 15-18.000 flasker årlig av riservaen, sørger for jevnt høy kvalitet.
Alltid innsmigrende
Denne vinen er storebror til bestselgeren i basislistens (magre) avdeling for chianti, nemligCastell'in Villa Chianti Classico 2009 (49925), som i ny årgang er like innsmigrende som før. Og et godt og rimelig alternativ til riservaen, selv om du selvsagt går glipp av den store munnfølelsen som kjennetegner toppvinen.
NykommerenCastell'in Villa Mitt Toscana 2006 (93820) er satt sammen av Coralia i samarbeid med hennes store fan, Dag Tjersland. Vinen er kalt opp etter hans flotte kokebok og innholder mange av de samme elementene som den vanlige chiantien, men med tillegg av cabernet sauvignon og lokale druer, hvilket gir et helt annet, men spennende uttrykk.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.