De seks norske kokkene har trent i flere måneder. Nå skal det snart avgjøres hvem som blir Årets kokk. Vinneren skal representere Norge i Bocuse d'Or Europe.
Så venter juryens dom. Juryen består av åtte meget anerkjente kokker. Hele sju av dem har deltatt i Bocuse d'Or i Lyon. Den eneste som ikke har gjort det er islendingen Siggi Hall. Til gjengjeld er han Islands ubestridte TV-kokk og anerkjent av Conde Naste Traveller for sin fantastiske bacalao.
Dette er juryen:
• Bent Stiansen, hoveddommer. Statholdergaarden, Oslo. Bocuse d'Or 1993.
• Odd Ivar Solvold. Mathuset Solvold, Sandefjord. Bocuse de Bronze 1997.
• Charles Tjessem. Charles & De, Sandnes. Bocuse d'Or 2003.
• Tom-Victor Gausdal. Flavours, Oslo. Bocuse d'Argent 2005.
• Rasmus Kofoed. Restaurant Geranium, København. Bocuse d'Or Bronze 2005 og Bocuse d'Argent 2007.
• Siggi Hall. Restaurant Siggi Hall på hotell Odinsve, Reyjavik. Nærmere 300 sendinger som TV-kokk.