Gni inn rypene med salt og pepper og brun i stekepanne i olje. Hell over rødvin og kraft.
Sett rypene i ovnsform med kraften rundt. Stek i ovn på 180 grader i ca 15 min. La hvile 10 min på lun plass før servering.
Sausen:
Sil kraften over i en kjele og smak til med salt, pepper og trøffel, pisk inn smøret rett før servering.
Grønnsakene:
Kok pastinakk i saltet vann. Sil fra vannet og miks pastinakken med crème fraîche til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Kok grønnsaker møre i godt saltet vann.
Kutt poteter i strimler og fritér i olje på 180 grader til de er sprø, ta ut og dryss salt over.
Tips: Her kan du godt kutte ut trøffelen i sausen og ha i litt trøffelolje i stedet. Fyll gjerne rypene med eple, svisker og friske urter for ekstra smak under stekingen.
Flere lekre retter med rype
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev