Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fremgangsmåte
- Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper.
- Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.
- Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper.
- Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.
- Varm ovnen til 220 grader og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.
- Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).
- Poteter og jordskokker:
- Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene.
- Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken.
- Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.
- Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen.
- Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.
- Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede grønnsaker og en appelsin- og rødløksalat ved siden av.
Mascarpone kan du lage selv og så kan du bruke osten i veldig mye godt
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 849.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Smørdampete vårgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Skyll grønnsakene og skjær dem i passe store biter.
- Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret.
- Damp grønnsakene knapt møre
- Krydre med salt og pepper og server.
Drikke som passer til denne oppskriften
Appelsin-, rødbete- og rødløksalat
Fremgangsmåte
- Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver.
- Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG