Helstekt kylling med mascarpone

Denne søndagen lager vi en skikkelig koserett som hele familien vil elske i det vi helsteker kyllingen.
Redaksjonen
05 September 2010 - 01:00

Hvorfor skal man bare bruke kyllingbrystet når du kan lage de deiligste retter av hele fuglen?
 
Denne søndagen har vi dessuten laget en italiensk vri på den deilige kyllingretten med mascarponeost.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Fremgangsmåte

  1. Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper.
  2. Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.
  3. Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper.
  4. Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.
  5. Varm ovnen til 220 grader og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.
  6. Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).
  7. Poteter og jordskokker:
  8. Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene.
  9. Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken.
  10. Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.
  11. Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen.
  12. Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.
  13. Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede grønnsaker og en appelsin- og rødløksalat ved siden av.

Mascarpone kan du lage selv og så kan du bruke osten i veldig mye godt

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smørdampete vårgrønnsaker

Smørdampete vårgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Skyll grønnsakene og skjær dem i passe store biter.
  2. Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret.
  3. Damp grønnsakene knapt møre
  4. Krydre med salt og pepper og server.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsin-, rødbete- og rødløksalat

Appelsin-, rødbete- og rødløksalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver.
  2. Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her