Før du rydder bort grillutstyret for i år, la det få en siste sjanse. Vårt forslag av helstekt filet, av storfe, lam eller vilt, alt etter hva som passer best. Fråts i sesongens smaksrike grønnsaker og poteter til. Som saus, trenger du bare vår lettlagde rømmedip.
Dagens rett
Foto: (matprat.no)
Avslutt grillsesongen på best mulig måte med helstekt filet, oppblåste poteter og rømmesaus
Grillsesongen er definitivt på tampen. Årsavslutningen bør derfor være en som huskes gjennom en lang og hard vinter.
06 Oktober 2023 - 23:00
Helstekt filet på grillen
Fremgangsmåte
- Gni inn filéten med paprikapulver, salt og pepper.
- Grilltiden er avhengig av hvordan man ønsker kjøttet stekt.
- Kjøttet stekes på grillrist nær varmen, 4-5 minutter på hver side.
- Grillristen heves så noe.
- Indrefilét blir etterstekt ved middels varme, 3-4 minutter på hver side. Ytrefilét noe lengere.
- Bruk gjerne et steketermometer. Når steketermometeret viser 62° C er kjøttet rosa.
- La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før det skjæres opp.
Serveres med grønnsaker, salat og oppblåste poteter
Slik lager du rømmedip på 10 minutter som du har ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Kald rømmesaus med gressløk og sesamfrø
Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene godt.
- Smak til sausen med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
Oppblåste poteter
Fremgangsmåte
- Vask potetene og del de i båter eller la de være hele om de er små.
- Legg potetene i langpannen.
- Ha på olje eller fett og drysse på salt og pepper samt hakkede urter.
- Stek ved 180 grader i ca. 30 min. eller til de har blåst seg opp og blitt gylne.
Her finner du flere spenstige potetretter
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå