Dagens rett
Avslutt grillsesongen på best mulig måte med helstekt filet, oppblåste poteter og rømmesaus
Foto: (matprat.no)

Avslutt grillsesongen på best mulig måte med helstekt filet, oppblåste poteter og rømmesaus

Grillsesongen er definitivt på tampen. Årsavslutningen bør derfor være en som huskes gjennom en lang og hard vinter.
06 Oktober 2023 - 23:00

Før du rydder bort grillutstyret for i år, la det få en siste sjanse. Vårt forslag av helstekt filet, av storfe, lam eller vilt, alt etter hva som passer best. Fråts i sesongens smaksrike grønnsaker og poteter til. Som saus, trenger du bare vår lettlagde rømmedip. 

Helstekt filet på grillen

Helstekt filet på grillen

Fremgangsmåte

  1. Gni inn filéten med paprikapulver, salt og pepper.
  2. Grilltiden er avhengig av hvordan man ønsker kjøttet stekt.
  3. Kjøttet stekes på grillrist nær varmen, 4-5 minutter på hver side.
  4. Grillristen heves så noe.
  5. Indrefilét blir etterstekt ved middels varme, 3-4 minutter på hver side. Ytrefilét noe lengere.
  6. Bruk gjerne et steketermometer. Når steketermometeret viser 62° C er kjøttet rosa.
  7. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før det skjæres opp.

Serveres med grønnsaker, salat og oppblåste poteter

Slik lager du rømmedip på 10 minutter som du har ved siden av

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kald rømmesaus med gressløk og sesamfrø

Kald rømmesaus med gressløk og sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene godt.
  2. Smak til sausen med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Oppblåste poteter

Oppblåste poteter

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene og del de i båter eller la de være hele om de er små.
  2. Legg potetene i langpannen.
  3. Ha på olje eller fett og drysse på salt og pepper samt hakkede urter.
  4. Stek ved 180 grader i ca. 30 min. eller til de har blåst seg opp og blitt gylne.

Her finner du flere spenstige potetretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her