Øya
Har satt ny standard for festivaldrinken

Har satt ny standard for festivaldrinken

Himkok tok med sitt Taptails-konsept til Øya. Det ble suksess.
Aase E. Jacobsen
14 August 2015 - 11:01
Mojito a la taptail.
Tormenta Negra fra tappetårn.

8000 drinker - såkalte taptails - forberedte teamet bak Himkok-satsingen under årets Øya. Mens festivalpublikummet måtte ta til takke med halvlitere (og litt til), kunne «vip-ene» meske seg med et godt utvalg av longdrinks som Mojito, Cuba Libre, Tormenta Negra, gin tonic, vodka grapefrukt twist og en spritz med prosecco og hylleblomstlikør. Men ikke hvilke som helst festivaldrinker.

Kompromissløs på kvalitet

Taptails er nemlig noe helt nytt i festivalsammenheng, og relativt nytt i barsammenheng også. Selve konseptet er utviklet av konsulentfirmaet Behind Bars for baren Himkok i Storgata. Ideen er å bruke tappetårn for å servere premiksete cocktails av en kvalitet som er på nivå med cocktails som mikses en og en.Da er det ikke rom for kompromisser.

Himkok bruker tappetårn i volumbaren i andreetasje hvor pågangen er stor. Om du ikke har testet taptails i originalversjonen på Himkok, bør du absolutt benytte anledningen.

Alex Ruas i Behind Bars og Yunus Yildiz fra Himkok.

Daglig leder Yunus Yildiz i Himkok, Alex Ruas, Jesper Høst og Sam Millin i Behind Bars solgte i samarbeid med Bacardi inn ideen til Øya-ledelsen.

På Øya er det frivillige og ufaglærte som står i baren.

 

Det tar kortere tid å tappe en drink enn en halvliter, samtidig som bruken av ufaglærte frivillige ikke påvirker kvaliteten på selve drinken siden den er laget på forhånd.

Fotarbeid

Men å ta dette på Himkok velfungerende systemet over i festivalmodus, bød på noen utfordringer. –For det første skal drinkene karboniseres, og det har vi ikke tatt høyde for med Taptails på Himkok, forklarer Sam Millin.

Utfordringen er at brennevin og søte væsker har en annen tetthet enn øl. –Drinken ville rett og slett ikke ta til seg nok kullsyre, forteller Alex Ruas.

Løsningen ble derfor at Cornelius-kegsene (samme typen som brukes av hjemmebryggere) som fylles med drinkblandingen og tilsettes kullsyre, må (fot)rulles for å oppnå den riktige effekten. En manuell jobb, men inntil videre har teamet ikke funnet noen måte å automatisere den prosessen på.

Slik må drinkene karboniseres.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her