Når grønnsaksdiskene bugner av høstens avling, gjelder det å handle - ofte. Hvis du lager en stor porsjon kan du ha suppen over flere dager. Og dermed kan du variere med det du måtte ha av rester fra kjøleskap eller fryser.
Få ny inspirasjon til din suppemeny med disse oppskriftene
Gulrotsuppe med svinekjøtt
Fremgangsmåte
Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.
Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.
Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam. Suppen må ikke koke opp igjen etter at du har hatt i kesamen.
Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.
Tips1: Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.
Tips2: Har du rester fra søndagsmiddagen, kan du bruke det i denne suppen.
Nydelige retter med svinekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
-