Når gresskar er så lett tilgjengelig og billig som når rundt halloween-tider, er det lurt å fylle fryseren med gresskarkjøtt - klar til bruk i både kaker/desserter og salte retter.
Ukens kake
Foto: (Abrar Mahmoud)
Har du rester av gresskar etter halloween, lag denne lekre ostekaken med sjokoladeglasur
Gresskar gjør alle kaker saftig, og en ostekake er intet unntak.
Aase E. Jacobsen
02 November 2023 - 11:00
Gresskar- og sjokoladeostekake
Fremgangsmåte
- Bunn:
- Bland ingrediensene og press dem ned i en kakeform (springform - 24 cm).
- Sett i fryseren i 10 minutter mens du forbereder resten.
- Sjokolade til marmorering:
- Ha fløten og sjokoladen i en tykkbunnet kasserolle og smelt den over svak varme under stadig omrøring. Rør til den er jevn.
- Sett til side men ikke på et kaldt sted.
- Fyllet:
- Bland kremost/kesam og sukker i en miksmaster til kremaktig konsistens.
- Tilsett gresskarpuré, krydder og fløte og rør godt.
- Tilsett eggene et av gangen og visp mellom hver gang. Hell fyllet over den iskalde bunnen.
- Hell sjokoladen i et siksakkmønster over fyllet.
- Stek ved 150 i 50-60 minutter (fyllet skal være fast). Avkjøl og sett kaldt til den skal serveres.
Her finner du mange oppskrifter på deilige kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå