Du kan selvsagt bruke paideig eller filodeig fra butikken, men det er faktisk veldig enkelt å lage den selv.
Dagens rett
Foto: (from_my_point_of_view)
En fyldig pai som dette trenger verken kjøtt eller noe ved siden av
Når du kombinerer blomkål og sopp i en pai, får du nok metthetsfølelse. Samtidig som du kan krysse av for en kjøttfri middag.
15 August 2023 - 23:00
Grønnsakpai med "sting" chili, blomkål, tomater og sopp
Fremgangsmåte
- Paibunn: Ha ingrediensene til paibunnen i en food processorbolle og la maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i melet og ha i vannet. Samle alt til en deig. La deigen hvile kjølig ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen og ha den i paiform på 24-26 cm diameter.
- Trykk deigen utover og kle paiformen.
- Prikk deigen med en gaffel.
- Forstek paisbunnen/skallet ved 200 grader i 5 minutter.
- Fyll: Finhakk hvitløken. Skjær sjampinjongen i skiver, og blomkål i små biter.
- Del chilipepperen og skrap bort frøene. Finhakk chilikjøttet.
- Skjær tomatene i båter.
- Varm smør og tilsett hvitløk, sjampinjong, blomkål og chili. Stek under omrøring til væsken er fordampet og grønnsakene er myke. Ha på salt og pepper.
- Legg tomatbåtene og basilikum i paiskallet.
- Hell over grønnsakene
- Visp sammen egg og fløte og rør i osten.
- Hell blandingen over grønnsakene og dryss over sesamfrø.
- Stek ved 180 grader i 30 minutter.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå