Denne grønnsaksretten er så fyldig at selv den mest kjøttavhengige ikke vil merke fraværet av kjøtt. Med nystekt brød får du en fullverdig middag, og med litt spekemat ved siden av tilfredsstilles alle behov.
Dagens rett
Bakte rotgrønnsaker med fetaost og hvitløk
En slik grønnsaksrett gjør kjøtt overflødig
Det er utrolig hvor mye smak du får ut av rotgrønnsakene du helt sikkert har i kjøleskapet. Denne oppskriften kan bli din nye favoritt.
Redaksjonen
13 Februar 2020 - 01:00
Bakte rotgrønnsaker med fetaost og hvitløk
Fremgangsmåte
- Vask og skrell grønnsakene. Del potene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene og ha de i hele sammen med grønnsakene.
- Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i.
- Hell oljen av fetaosten og mos osten grovt med en gaffel. Dryss fetaost, oregano, salt og pepper over grønnsakene.
- Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.
- Dryss over finhakket persille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.
Tips: Det kan høres mye ut med en hel hvitløk til denne retten, men når hvitløken bakes mister den mye av bitterheten og får en flott sødme.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå