Grillet laks à la teppanyaki
Fremgangsmåte
- Begynn med sausen, den tar litt tid.
- Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.
- Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.
- Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.
- Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.
- Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.
- Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.
- Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.
Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.
Mange deilige oppskrifter med laks finner du her
45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG