Fordelen med å velge rå kyllinglår er at du tilfører den smaken du selv liker. Men for all del, ferdiggrill er selvsagt også fristende om middagen må være klar på under en halvtime. Det vil si i tillegg til tiden det tar å varme opp grillen.
Dagens rett
Foto: (Swami_Dread)
Grillfesten er bare en liten anstrengelse unna
Det gjelder selv om du bruker rå kyllinglår, for de lager seg selv på grillen sammen med båtpotetene.
06 Juni 2024 - 23:00
Grillede kyllinglår med tzatziki og båtpoteter
Fremgangsmåte
- Kyllinglår: Velger du ferdig grillede kyllinglår, varmer du dem i stekeovnen ved 150 grader mens du lager tilbehøret.
- Rå kyllinglår gnis inn med salt og pepper. Legg i en ildfast form. Drypp over olivenolje og stek ved 175 grader i 45 minutter.
- Eller grill dem på grillen.
- Båtpoteter: Del potetene i båter og gni dem inn med salt, pepper og olivenolje.
- Pakk potetene og sitronbåter i aluminiumsfolie og legg dem direkte på grillkullet i 20 minutter.
- Tzatziki: Vask og del agurken i to.
- Skrap ut frøkjernen i midten og riv resten grovt på et rivjern.
- Ha agurken i et dørslag og la det renne fra seg litt væske.
- Bland inn revet agurk og finhakket hvitløk i yoghurten.
- Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket dill til slutt.
Server kyllinglårene med tzatziki og båtpoteter samt en gresk salat
Ekstra gresk blir stemningen med pide- eller pitabrød til
Tips: Hvis du bruker vanlig norsk yoghurt naturell: Ha yoghurt over i et kaffefilter og la det renne fra seg væske en times tid.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå