Gratis seminar om kokeboka og smaken

Gratis seminar om kokeboka og smaken

Meld deg på dette spennende seminaret den 26. november på Det Norske Teatret i Oslo.
Redaksjonen
19 November 2012 - 15:21

Kokeboka feirer 500 år og lever i beste velgående, men finner stadig nye uttrykk. Det gjør også smaken.

Bli med på en lærerik reise i formidling av smak gjennom historien sammen med noen av Norges fremste forfattere og kokebok-kjennere. Hele programmet finner du nedenfor.

Seminaret er gratis fra alle, så sett av en dag i kokebokens tegn og meld deg på!

Jeg melder meg på seminaret (klikk)

Tid: Mandag 26. november 2012, kl. 11.45 - 13.30
Pris: Gratis!
Sted: Det Norske Teatret, Kristian IV's gate 8, 0164 Oslo

Seminarene arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norli i forbindelse med kåringen av Norges beste kokebok 2012.

Program for kokebokseminaret kl. 11.45 - 13.30:

• Utviklingen i markedet for kokebøker i Norge – en kort oppsummering   v/ Aase E. Jacobsen, Apéritif

• Hvilken lærdom gir 1960- og 70-tallets kokebøker – utover at all mat kommer fra Ungarn? v/ Petter Schjerven, programleder og forfatter av Nostalgisk kokebok

• Dagens kokebøker i lys av historien. Innhold, organisering, språk og personlig uttrykk  v/ Henry Notaker, kokebokhistoriker

• Kaffepause

• Gastronomisk diett som terapi - i kontrast til lavkarbo v/ Marit Lye, lege, psykolog og coach

• Smakens fysiologi v/Knut Stene-Johansen, professor i nordisk litteratur ved UIO, forfatter og matskribent

• Torskens betydning for den norske smaken v/ Frank A. Jenssen, journalist og forfatter av Torsk - fisken som skapte Norge

16.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 er åpent for publikum - gratis adgang

Delta i kåringen av Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 og vær med i trekningen av fem bokpakker til en verdi av kr. 2000! Det er gratis å delta!

Kåringen av Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her