Kokeboka feirer 500 år og lever i beste velgående, men finner stadig nye uttrykk. Det gjør også smaken.
Bli med på en lærerik reise i formidling av smak gjennom historien sammen med noen av Norges fremste forfattere og kokebok-kjennere. Hele programmet finner du nedenfor.
Seminaret er gratis fra alle, så sett av en dag i kokebokens tegn og meld deg på!
• Jeg melder meg på seminaret (klikk)
Seminarene arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norli i forbindelse med kåringen av Norges beste kokebok 2012.
Program for kokebokseminaret kl. 11.45 - 13.30:
• Utviklingen i markedet for kokebøker i Norge – en kort oppsummering v/ Aase E. Jacobsen, Apéritif
• Hvilken lærdom gir 1960- og 70-tallets kokebøker – utover at all mat kommer fra Ungarn? v/ Petter Schjerven, programleder og forfatter av
• Dagens kokebøker i lys av historien. Innhold, organisering, språk og personlig uttrykk v/ Henry Notaker, kokebokhistoriker
• Kaffepause
• Gastronomisk diett som terapi - i kontrast til lavkarbo v/ Marit Lye, lege, psykolog og coach
• Smakens fysiologi v/Knut Stene-Johansen, professor i nordisk litteratur ved UIO, forfatter og matskribent
• Torskens betydning for den norske smaken v/ Frank A. Jenssen, journalist og forfatter av
16.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 er åpent for publikum - gratis adgang
Delta i kåringen av Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 og vær med i trekningen av fem bokpakker til en verdi av kr. 2000! Det er gratis å delta!