Kokeboka feirer 500 år og lever i beste velgående, men finner stadig nye uttrykk. Det gjør også smaken.
Bli med på en lærerik reise i formidling av smak gjennom historien sammen med noen av Norges fremste forfattere og kokebok-kjennere. Hele programmet finner du nedenfor.
Seminaret er gratis fra alle, så sett av en dag i kokebokens tegn og meld deg på!
• Jeg melder meg på seminarene (klikk)
Seminarene arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norli i forbindelse med kåringen av Norges beste kokebok 2012.
Program for kokebokseminarene kl. 11.45 - 13.30:
• «Utviklingen i markedet for kokebøker i Norge – en kort oppsummering» - Aase E. Jacobsen, Apéritif
• «Hvilken lærdom gir 1960- og 70-tallets kokebøker – utover at all mat kommer fra Ungarn?» - Petter Schjerven, programleder og forfatter av
• «Dagens kokebøker i lys av historien. Innhold, organisering, språk og personlig uttrykk» Henry Notaker, kokebokhistoriker
• «Den nye politisk korrekte kokeboka» Hege Ulstein, politisk journalist i Dagsavisen og medforfatter av kokeboka
• Kaffepause
• «Gastronomisk diett som terapi - i kontrast til lavkarbo» Marit Lye, lege, psykolog og coach
• «Smakens fysiologi» Knut Stene-Johansen, professor i nordisk litteratur ved UIO, forfatter og matskribent
• «Smakens språk» Per Mæleng, vinekspert og forfatter av
• «Torskens betydning for den norske smaken» Frank A. Jenssen, journalist og forfatter av
16.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 er åpent for publikum - gratis adgang
Delta i kåringen av Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 og vær med i trekningen av fem bokpakker til en verdi av kr. 2000,-! Det er gratis å delta!