Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Rosé laget av tanninrike rødvinsdruer gir ofte en vin med et godt bitt og dermed en vin som er bedre egnet på matbordet. Spesielt til sommerlige aktiviteter som grilling.
Tannat er hoveddrue i Alain Brumont Rosé 2013 (5132)og allerede druenavnet forteller hva vi kan forvente i glasset. Nemlig en vin som kjennetegnes av tanniner. Moderne rosevinsfremstilling sørger normalt for et balansert tanninuttrekk.
Erstatter rødvin
Men selv helt uten skallkontakt oppnås tilstrekkelig bitt (og farge) til at denne vinen har det som trengs for å erstatte en rødvin. Det forteller litt om kraften i tannatdruen.
Den har dessuten god syre og frukt samt bra med alkohol. Alt dette bidrar i samme retning i møte med kjøtt med fett som spareribs eller lammekoteletter.
Biodynamisk rosé
Bygd over samme lest men med en annen drue og noe mer raffinement er Jonc-Blanc Le Vin en Rose (5174). Den kommer fra et annet rødvinsområde som også lever i skyggen av Bordeaux, nemlig Bergerac.
Her er det merlot som dominerer. Den bidrar ikke med like mye tanniner, men Jonc-Blancs rosa utgave har god fasthet og enda dypere farge. Og det til tross for at også druene presses før gjæringen.
Produsenten jobber biodynamisk, så her er det kun druenes egne gjærsopper som har gjort jobben. Bruken av svovel er også minimal. Vinen har dessuten fått et opphold på seks måneder i brukte eikefat hvilket gir den ytterligere dybde og «rødvinsfølelse».
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden.
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.