Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 22. april

Glad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg
Foto: (Istock - karandaev)

Glad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg

Den 22. april inviterer vi til en unik vinsmaking hvor du får smake 10 viner fra et av verdens mest berømte hvitvinsområder, Chablis.
Mina Hovden
09 Februar 2024 - 11:56

Bli med når den anerkjente vinprodusenten, La Chablisienne, tar turen til Norge for å vise frem sine flotte viner og fortelle om den spennende historien som strekker seg helt tilbake til 1923. Norge er ett av de landene som drikker mest chablis per innbyggere, og ikke uten grunn.

Vi får simpelthen ikke nok av disse vinene, og når du tar en titt på listen over viner vi skal smake denne kvelden, ja, da skjønner du hvorfor.

Chablis-vinmarkene er noen av de eldste i Frankrike og gjennom mange år har det eksepsjonelle omdømmet til de hvite vinene, spredt seg til alle fire verdenshjørner. Vinenes unike karakter stammer fra jordsmonnet hvor vi finner store mengder fossiliserte østers kalt exogyra virgula.

Dette eksepsjonelle jordsmonnet, som finnes noen få andre steder i verden, gir terroiret og vinene sin mineralitet og finesse. Det er samtidig klassifisert i flere nivåer etter jordsmonn og vinmarkenes beliggenhet, petit chablis, chablis, premier cru og grand cru. Alt dette får du smake og mer til når Mélanie Audrouhin, Export Manager fra La Chablisienne, guider deg gjennom denne unike vinopplevelsen.

Vinmarken med det eksepsjonelle jordsmonnet Foto: La Chablisienne

Historien til La Chablisienne begynner som nevnt helt tilbake til år 1923. Under ledelse av abbed Balitrand slo en rekke vinbønder seg sammen for bedre å motstå de økonomiske vanskelighetene i perioden. Sammen, midt i Chablis-vinmarkene, skapte de en kooperativ vingård for å markedsføre vinene sine. Frem til midten av 1950-tallet leverte medlemmene av kooperativet sin produksjon til La Chablisienne, som da var ansvarlig for å lage blandingene og selge dem.

Etter hvert ble det bestemt at avlingen skulle leveres i form av ugjæret druemost, en særegenhet som har blitt varemerket til huset og gir det kontroll over vinfremstillingsprosessen.

La Chablisienne har møtt en rekke utfordringer som følger med i vindyrking og vinfremstilling, men i ekte pionerånd, har de aldri sluttet å utvikle seg. Det er det grundige arbeidet til alle involverte som gjør at vinene stadig forbedres med tiden.

Unn deg selv og noen du er glad i denne eksklusive smakingen med toppviner fra et av verdens mest berømte vinområder.

La chablisienne (550 x 700 px) (550 x 800 px).png [79.82 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her