Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 15. april

Vinsmaking Tour de France
Foto: (Istock - PeskyMonkey)

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  
04 April 2024 - 08:15

Frankrike er et tradisjonsrikt vinland, med mange spennende vinområder. Den 15. april kan du drømme deg bort til Frankrike med et mangfold av deilige viner og smake hva som appellerer best til din gane. David Serode tar turen fra Frankrike til Oslo for å lære deg mer om 8 av vinregionene og vingårdene som produserer vinen du har i glasset.

David Serode er en mann med lang erfaring og lidenskap for fransk vin. I mange år jobbet han selv som vinmaker før han med tiden gikk over til å bli en talsmann for nøye utvalgte produsenter. David er lidenskapelig opptatt av små produsenter som klarer å vise fram de unike terroir- og klimaforskjellene i Frankrike, og det er det vi får innblikk i denne kvelden.

David tar turen til Oslo den 15. april Foto: David Serode

På Frankrikes vestkyst finner vi Bordeaux. Regionen er kjent for å være en av de beste vinregionene i hele verden med sine vakre slott og vingårder. Bordeaux har en lang historie knyttet til vinproduksjon, og tradisjonelle produksjonsmetoder har blitt overført gjennom generasjoner.

Burgund er siden middelalderen berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som fører til at de produserer enestående viner.

Nesten parallelt med Burgund ligger Jura, og det er flere likheter mellom de to vinområdene. Jura har knapt én prosent av den franske vinproduksjonen, men er et stadig mer populært vinområde.

Andre vinregioner du får gleden av å høre og smake mer fra er Alsace, Loire, Cahors og ikke minst Rhône.

Tour de france (2).png [75.04 KB]
Endringer kan forekomme

Dette blir en kveld full av historie og kunnskap om verdens mest tradisjonsrike vinland. Her får du sjansen til å møte en mann som jobber med alle disse forskjellige vinområdene, og naturligvis nyte smaken av Frankrikes lekre viner.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her