Negroni er en av mine absolutt favorittdrinker – og en fantastisk aperitiff til enhver anledning.
Her er en annen bartender som elsker negroni
Historien bak drinken er myteomspunnet, men versjonen folk flest kjenner til er at den ble laget første gang i Firenze rundt 1919.
Oppspritet Americano
Åstedet var Cafe Casoni, og kreatøren var bartenderen Fosco Scarselli. Han laget den for grev Camillo Negroni som ville «sprite opp» sin Americano (søt vermut, Campari og Club Soda).
Les resten av historien om drinken og ulike vermuter
Greven spurte bartenderen om han kunne erstatte soda med gin. Etter dette spurte alle gjester bare etter Negroni.
Akevitt gir dybde og særpreg
I min versjon har jeg gjort en nordisk twist ettersom jeg liker å bruke nordiske råvarer. Ginen er byttet ut med en forsiktig fatlagret akevitt som gir en fantastisk dybde i drinken og ikke minst en særegen karakter.
For den søte vermuten anbefaler jeg Antica Formula eller Punt E Mes fra Carpano. Men siden de for tiden ikke er å få kjøpt på Vinmonopolet, kan du velge Dolin Vermouth de Chambéry Rouge.
Dette visste du sikkert ikke, men slik lages altså (tørr) vermut
Dersom du skal en tur innom taxfreebutikken på Gardermoen i sommer, bør du plukke med deg en flaske med Martini Grand Lusso som er en spesialutgave laget for Martinis 150 års jubileum, og som er fin å ha på lur når negronibehovet melder seg.
Foto: Julie H. Amundsen
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.