Det er enkelt å tilberede grønnsakene på denne måten, og de rundt bordet blir garantert imponert. Sikre vinnere med andre ord - og variasjonsmulighetene er mange. Server gjerne de fylte grønnsaker som egne retter med godt brød til.
I kokebokas avdeling for grønnsaker finner du enda flere oppskrifter
Gratinert aubergine med couscous
Fremgangsmåte
- Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje.
- Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
- Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:
- Kok couscousen som angitt på pakken.
- Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.
- Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen.
- Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene.
- Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.
Server med østerssaus og frisk koriander.
Lyst å prøve deg på flere retter med aubergine?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Bakte poteter
Fremgangsmåte
- Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplata eller over i en ildfast form og så inn i stekeovn som holder 225 °C. Baketiden må beregnes fra 60-80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
- Skjær så et stort kryss i de ferdig bakte potetene og klem på potetene slik at de åpner seg og innholdet presses litt opp. Potetene fylles etter smak og behag.
Fyllet kan være:
• Rømme (eller en smørklatt) er alltid godt. Rømme og sprøstekt bacon samt revet cheddar og til slutt litt finklippet gressløk er riktig så godt.
- Hvitløksmør som lages ved at smør røres godt sammen med finhakket hvitløk og persille er et deilig fyll til bakte poteter.
- En soppsaus av eksempelvis finhakket sjampinjong som blandes med rømme og persille, salt og pepper er meget godt.
- Rømme med reker, krabbe eller hummer er selvsagt et deilig fyll.
- Om ønskelig kan man drysse reven gul ost over fyllet og sette potetene inn i ovn igjen noen få minutter slik at de gratineres til slutt før serveringen.
Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og er et godt tilbehør til så vel kjøtt som sild.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
82 POENG
Fylte tomater med kyllingsalat
Fremgangsmåte
Skjær lokket av tomatene og hul ut innmaten. Dryss med salt og legg dem opp/ned så noe av saften trekkes ut. Bland forsiktig alt til salaten og fyll tomatene. Pynt med estragon eller dill.
Lyst på en annen kyllingsalat så se her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 3.00 l Pris: 489.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
83 POENG
Gratinerte squash
Fremgangsmåte
Fres løk, sjampinjong og kjøttdeig, tilsett resten og la det surre til det blir en tykk saus. Del squashen i to. Ta ut kjernene som hakkes og tilsettes kjøttsausen. Fyll squashen. Strø ost over og gratiner i ovnen på 200 grader C i ca. 15-20 minutter. Serveres varm med godt brød til.
Store sjampinjong og paprika delt i to kan utmerket godt brukes på samme måte. Hul ut og fyll med samme blandingen som over. Beregn litt mindre steketid, ca. 10 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Løk fylt med ratatouille
Fremgangsmåte
Rens løken og skjær av toppen før den skylles i kaldt vann. Hul den ut med en teskje.
Innmaten finhakkes og freses i olje sammen med squash, selleri og paprika. Hvitløken presses og tas i sammen med resten av ingrediensene.
Det hele kokes i 3-4 minutter. Smakes til med salt og pepper.
Fyll løken med massen. Bakes i ovnen i ca. 20-25 minutter på 200 grader.
Ypperlig å steke på grill også, men da må de pakkes godt inn i folie.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
83 POENG
Avocado med rekesalat
Fremgangsmåte
Bland lettrømme og majones. Ha i de øvrige ingrediensene til rekesalaten. Del avocadoen i to og fjern steinen. Fyll rekesalat i hver halve avocado. Pynt med dillkvast og et lett dryss med chilipulver.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget82 POENG