- Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplata eller over i en ildfast form og så inn i stekeovn som holder 225 °C. Baketiden må beregnes fra 60-80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
- Skjær så et stort kryss i de ferdig bakte potetene og klem på potetene slik at de åpner seg og innholdet presses litt opp. Potetene fylles etter smak og behag.
Fyllet kan være:
• Rømme (eller en smørklatt) er alltid godt. Rømme og sprøstekt bacon samt revet cheddar og til slutt litt finklippet gressløk er riktig så godt.
- Hvitløksmør som lages ved at smør røres godt sammen med finhakket hvitløk og persille er et deilig fyll til bakte poteter.
- En soppsaus av eksempelvis finhakket sjampinjong som blandes med rømme og persille, salt og pepper er meget godt.
- Rømme med reker, krabbe eller hummer er selvsagt et deilig fyll.
- Om ønskelig kan man drysse reven gul ost over fyllet og sette potetene inn i ovn igjen noen få minutter slik at de gratineres til slutt før serveringen.
Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og er et godt tilbehør til så vel kjøtt som sild.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig