Nå mens grønnsakene er på sitt aller beste, bør de spille hovedrollen så ofte som mulig. I denne oppskriften er det paprika og tomater som er fylt, men de kan fint få følge av andre som squash og aubergine. Begge er vanlige ingredienser for yemista/gemista - som rett og slett betyr fylt på gresk og skrives slik: γεμιστα - derav de to ulike skrivemåtene.
Dagens rett
Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas
Det er en god grunn til at fylte grønnsaker er en gjenganger på greske menyer
Det er rett og slett knallgodt. Og ikke minst enkelt å lage.
Aase E. Jacobsen
24 August 2021 - 23:00
Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas
Fremgangsmåte
- Skjær lokk av stilkene på tomatene og paprikaen og legg lokkene til side. Ta ut frøene av paprikaene. Hull ut tomatene med teskje og legg innmaten til side.
- La tomatene stå opp ned og renne av seg. Ta vare på juicen, den brukes i fyllet sammen med innmaten. Dryss litt sukker i tomatene like før de skal fylles.
- Stek løken i litt varm olje til den begynner å ta farge. Tilsett auberginen og la den steke med et par minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene til fyllet og tomatinnmaten. Bland godt og fordel fyllet i tomatene og paprikaene. Ikke fyll dem for full, risen må ha plass til å svelle.
- Legg på lokkene og sett grønnsakene tett sammen i en ildfast form.
- Rør ut tomatpuré i olje og drypp det over. Dryss med oregano eller rigani.
- Stek ved 175 C i 45-60 minutter. Øs med kraften i formen av og til. Sjekk at risen er mør.
Server de fylte grønnsakene varme, lunkne eller kalde.
Se våre andre oppskrifter på fylte grønnsaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå