- Tøm linsene/bønnene i et dørslag og skyll. La dryppe av.
- Fres løk og hvitløk gyllent i oljen (noen minutter).
- Flå tomatene ved å legge de i kokende vann noen minutter - til skinnet sprekker. Dra av skinnet med en liten kniv og grovhakk dem.
- Ha dem i pannen sammen med terninger av squash, buljong og krydder.
- Tilsett linser eller bønner. La pannen trekke ved middels varme i 5-10 min.
- Skjær hatten av paprikaene. Fjern frø og hvite hinner.
- Fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten.
- Settes i en ildfast form. Hell 1½ dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes på midterste rille ved 200 grader i forvarmet ovn ca. 20 min.
Serveres rykende varme, gjerne med ferskt brød og en god olje til.
Tips:
Dryss over revet parmesan eller annen hard enten før du setter dem inn i ovnen eller når du tar dem ut.
Du kan også prøve en av disse grønnsaksrettene
Her finner du veldig mange retter der paprika er med å spille en av hovedrollene