Fremtidsmat i Stavanger

Food for the Future er en matfaglig konferanse med internasjonale toppnavn til stede. Den arrangeres i Stavanger 30. juni til 2. juli.
Redaksjonen
06 Mars 2008 - 13:00

Flere bedrifter har allerede lagt sommerens ledermøte til Food for the Future for å få faglig påfyll og inspirasjon.
 
Her er det mulig å oppleve et seriøst matfaglig arrangement i Norge. Food for the Future er en del av det offisielle programmet til Europeisk Kulturhovedstad Stavanger 2008.
 
Blant foredragsholderne er det mange spennende navn.
 
Professor
Richard Scase er professor ved universitetet i Kent. Han er spesialist på globale forhold og internasjonale trender. Han har skrevet 20 bøker, sist Global Remix, som tar for seg forretningsmessige og individuelle globale trender.
 
Nestor
Paul Bocuse skal også holde foredrag. Han er en av nestorene i internasjonalt matmiljø gjennom Bocuse d'Or, sin tre-stjerners restaurant i Lyon og sitt uttrettelige arbeid for å utvikle kokkekunsten.
 
Bocuse er initiativtaker til Bocuse d'Or Europe, som er en viktig del av Kulinariske Stavanger 08.
 
Ærespresident
Dr. Bill Gallagher fra Sør-Afrika er ærespresident i The World Association of Chefs' Societies (WACS). Gallagher er en av de mest innflytelsesrike kokkepersonlighetene i verden. Han er svært opptatt av kokkens og gastronomiens rolle i et samfunnsmessig perspektiv.
 
Direktør
René Koster er knyttet til Agrotechnology & Food Sciences gruppen ved Wageningen University and Research centre. René Koster er direktør for the Restaurant of the Future; et unikt miljø som gir innsikt i forbrukeratferd og valg av mat gjennom vitenskapelig observasjon av restaurantbesøk.
 
Seniorkonsulent
Birthe Linddal er seniorkonsulent og fremtidsforsker for Kairos Future, Danmark. Hennes faglige kompetanse er rettet mot mennesker og det moderne liv, fremtidens kunder og ikke minst fremtidens måltidsindustri.

En professor til
Xavier Gellynck er professor ved Universitetet i Gent innen økonomi og markedsføring av mat- og landbruksprodukter. Han er medlem av en rekke europeiske organisasjoner knyttet til mat og er en meget benyttet foredragsholder for bedrifter og gjesteforeleser ved internasjonale universiteter.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her