Matkurs og vinkurs

Piemontefestival, 20. juni, Nedre Foss Gård, Oslo

Fråts i Piemontes lekre viner, gode spekemat og oster
Foto: (Foxys_forest_manufacture)

Fråts i Piemontes lekre viner, gode spekemat og oster

At vin fra Piemonte er blant nordmenns klare favoritter, er en så god grunn for at de får sin egen festival. Hvor er det ikke bedre å feire dette vinområdet enn på vakre Nedre Foss Gård en kveld i juni.
Julie Helene Amundsen
14 April 2018 - 01:00

Er du fan av viner som barbera, dolcetto og nebbiolo eller av alt det andre gode Piemonte har å by på, kan du rett og slett ikke bli hjemme denne onsdagen. På vakre Nedre Foss Gård får du en gyllen mulighet til å smake de beste vinene fra spennende produsenter som Malvirá, Travaglini, Cascina Castlet, Grasso Fratelli, Giacomo Vico,  Montalbera og flere til. De har med seg et godt utvalg av representative viner for både seg selv og regionen. 

Det vil også bli en egen bar med tilgang på masse andre viner fra dette fantastiske området i Nord-Italia fra produsenter som Ruggeri Corsini, Rocche Costamagna, Palladino og et tjuetalls andre.

I tillegg blir det en lekker buffet med deilig spekeskinke, spekepølser og oster, som du kan nyte til de forskjellige barbera-vinene.  

Du vil også få rikelig påfyll av kunnskap om både barbera og de andre vinstilene fra de mange standene på festivalen. 

Underveis i festivalen blir det mulig å delta på en spørreundersøkelse. Svarer du på alle spørsmålene, deltar du i trekningen av et opphold i Langhe-regionen i Piemonte, 2 netter for 2 personer. Trekningen vil forgå rundt 18.30. Gå ikke glipp av denne sjansen. Dette kan bli det lønnsomste vinmessen du deltar på i år. 

Men ikke nok med det, denne kvelden får du også mulighet til å ta med deg vinglasset hjem. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her