Franske myndigheter ønsker å redusere alkoholforbruket

I et lekket dokument kommer det frem at franske myndigheter vurderer forslag og muligheter for å over de neste fem år redusere franskmenns inntak av alkohol med 20 prosent.
Redaksjonen
12 Mars 2004 - 01:00

Dette i følge den franske avisen Libération.

Avisen siterer innholdet i et hemmelig dokument fra "Mission Interministérielle de Lutte contre la Drogue et la Toxicomanie" (MILDT), hvilket anslår at vinforbruket i Frankrike vil reduseres med 50 prosent over den neste femårsperioden.

Selv om dokumentet ennå ikke er offisielt, er det likevel sannsynlig at det er med på å påvirke myndighetenes syn på visse helsemesige saker og spørsmål frem til 2008.

MILDT-rapporten, basert på Verdens Helseorganisasjons anbefalinger, inkluderer anbefalinger for det daglige forbruk av vin. Tre daglige glass pr mann og tilsvarende to for kvinner, er hva rapporten viser til.

- Dette er noe som garantert vil få franske vinprodusenter til å hoppe i taket, sier en talsmann fra avisen.

- Det har forekommet en lekkasje. Det er statsministeren som nå har dokumentet, men ennå gjenstår myndighetenes behandling av rapporten, uttaler representant fra MILDT.

Dokumentets innhold er til dels en klar motsetning til den uttalelse den franske statsministeren, Jean-Pierre Raffarin, kom med nylig. Da ble det nemlig forslått å se på muligheter for å lempe på reklameforbudet for vin. Dette for å redde en vinbransje i krise.
(les mer om denne saken på horecanett)

Franske myndigheter ønsker ikke å diskutere eller annonsere endringer i helsepolitikken eller reklameforbudet inntil de regionale valg er gjort i slutten av mars måned.

Les mer her.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her