- Smuldre smøret raskt i melet, tilsett vannet og bland alt til en smidig deig.
- Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap 1 time.
- Kjevle deigen ut til en runding litt større enn en paiform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen ned i formen slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk deigen med en gaffel.
- Legg gjerne en strimmel aluminiumsfolie over formkanten og ned langs sidene, slik at deigen ikke siger ned under forstekingen.
- Forstek paibunnen på nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
- Fjern folien, og sett paiskallet til avkjøling. Skjær kalkunrestene i fine strimler og fordel dem over paibunnen.
- Visp sammen egg, melk og fløte. Riv eller del opp osten i små terninger og ha den i eggeblandingen sammen med salt, pepper og evt revet muskat.
Tips:
Har du rester av kokte grønnsaker som blomkål, er det veldig godt i denne paien.
Hell blandingen i paibunnen.
Sett paien tilbake på nederste rille i ovnen. Stek videre ved 200 grader til eggeblandingen har stivnet og fått en gylden farge.
Server paien med en frisk og god salat.
Lyst til å lage en annen quiche byr vi på flere
Mange flere lekre paier finner du her