Rillette av kanin
Fremgangsmåte
- Smelt fettet i en ovnsfast gryte, tilsett kanin- og svinekjøttet samt de andre ingrediensene unntatt sideren.
- Legg på lokk og la syde i ovn på 175 grader i to timer.
- Ta så ut laurbærbladene og ha kjøttet i en food processor. Bruk pulsknappen og bland sammen til kjøttet er trådete - tilsett så ca halvparten av kokefettet slik at rilletten blir smørbar.
- Tilsett sideren og bland godt før du smaker til med salt og pepper.
- Ha rilletten over i en form og avkjøl i minimum 3 timer og dekk til med plastfilm eller smurt bakepapir.
Tips:
Du kan erstattet kaninkjøttet med kylling.
Her er det flere deilige oppskrifter på posteier og patéer
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 624.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 714.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Den gode franske løksuppe med sherry
Fremgangsmåte
- Smør og olje blandes i varm panne.
- Varm opp kraften i en kjele.
- Løkskivene freses til de er gylne og møre i pannen.
- Rør melet raskt inn for å unngå klumper og spe med den varme kraften en øse av gangen.
- Har du sherry tilgjengelig, tilsett den nå.
- La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.
- Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen.
- Skålene settes inn i ovn ved 230 °C. Osten skal få gyllen farge og brødet skal bli sprøtt. Beregn ca. 6-8 minutter.
- Suppen serveres rykende varm.
Se våre andre oppskrifter på løksuppe
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
Fougasse med soltørkede tomater og bacon eller ansjos
Fremgangsmåte
- Pisk ut tørrgjæren i vannet. La stå i noen minutter. Tilsett oljen.
- Hell melet i en bakebolle sammen med saltet og rør inn væsken. Kna til du får en fast og seig men ikke klissete deig. Spe eventuelt med mer vann eller mel.
- La heve i minst halvannen time på et lunt sted.
- Kutt bacon i terninger og sprøstek. Legg på et tørkepapir for å dryppe av.
- Velger du ansjos, kuttes de i passe store biter. Kutt løken fint. Kutt tomatene i strimler.
- Ta deigen ut av bollen og arbeid den godt.
- Kjevle ut som til pizza med avlang form. Legg den på et bakepapir.
- Smør crème fraîche utover halvparten. Dryss bacon, løk og tomater utover. Brett sammen.
- Lag kutt i deigen med 3-4 cm mellomrom. Pisk egget og pensle deigen.
- Stek i 20-22 minutter ved 220 grader til den er gyllen.
Drikke som passer til denne oppskriften
Gratinert ishavsrøye med Gruyèresaus, brokkoli og soltørket tomat
Fremgangsmåte
- Gruyèresaus:
- Smelt smør i en tykkbunnet stålkjele, ha i mel og rør dette godt sammen.
- Spe med varm kraft og fløte. Kok opp og la trekke på lav varme i minimum 10 minutter, og aller helst opp mot en halv time, mens du rører jevnlig.
- Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett osten og rør denne godt inn i sausen. Sett til side og kjøl litt ned.
- Fisken:
- Pensle et ildfast fat eller stekebrett med litt kant med olje. Krydre fisken og legg denne på fatet.
- Fisken bakes i ovn ved 180 grader i ca 5 minutter, litt avhengig av tykkelse på fisken. Fordel rikelig med saus over og gratiner i ovn til sausen har fått en gylden overflate.
- Sausen som blir liggende på fatet og ikke er festet til fisken kan med fordel benyttes som ekstra saus til gjestene.
- Brokkoli og soltørket tomat:
- Del brokkolien opp i små buketter og gi de et kort oppkok i godt saltet vann. Hell av vannet og sett til side.
- Varm opp en kasserolle eller en sauteringspanne, og ha i olivenoljen. Ha i sjalottløken og fres denne under konstant omrøring til den blir gylden men uten at den tar farge.
- Ha i brokkolibukettene og de finhakkede soltørkede tomatene, bland sammen og smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Pain perdu med blåmuggost, ristete nøtter og eplevinaigrette
Fremgangsmåte
- Pisk sammen egg og sukker. Tilsett melk, muskatnøtt, pepper og salt. Varm melange i en steikepanne. Dypp brødskivene i blandingen og stek gyllenbrune på hver side.
- Skjær blåmuggost i tynne skiver. Legg salatblader på brødskivene. Fordel osten og deretter valnøttene over. Drypp tilslutt vinaigretten over.
- Sukkerristete nøtter:
- Kok opp vann, sukker og eplesidereddik. Ha i nøttene og skru ned varmen. La trekke i ca 15 minutter. Sett ovnen på 180 grader. Ta nøttene opp av laken og legg dem på et bakepapir. Stek nøttene i 12 minutter til de blir lett gylne. Avkjøl.
- Skyll og del opp salaten. La dryppe godt av. Legg den gjerne utover kjøkkenpapir.
- Pisk sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper.
Hvis du har lyst på flere oppskrifter på deilige smørbrød finner du de her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Basisutvalget84 POENG
Crème Brûlée du fikser enkelt
Fremgangsmåte
Tips:
Crème brûléen kan gjerne lages dagen før, mens karamelliseringen må gjøres like før servering.
Her finner du mange gode desserter
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.37 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalg92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG