Få ting er så godt som hjemmelaget marsipan. Min klare oppfordring er å lage dobbel porsjon og fryse ned halvparten til rett før jul.
Marsipan formet som søte små mus vekker glede enten de serveres som førjulskos eller inngår i en av julegavene. Her er det bare kreativiteten som setter grensene.
Farging av marsipan
Men farge må til. I dag finnes det mange forskjellige typer farger for å få farget marsipan. Du kan kjøpe den helt vanlige fargen i dagligvareforretning som de fleste kjenner under navnet konditorfarge. Den er tynn og rennende og gjør ofte marsipanen klissete om man jobber for mye med den.
Flere oppskrifter med marsipan
Velassorterte dagligvareforretninger har også farge som kalles pastafarge. Dette er farger som er tykkere og drøyere enn konditorfarge. Disse fargene trenger du kun en dråpe av for å få farget marsipanen din.
Det er gøy å farge marsipan og lage vakre kreasjoner. Legg marsipanen i glass til jul og du har en fin presang.
TIPS: For en mer voksen smak kan cognac eller likør tilsettes marsipanmassen. Dette gjøres samtidig som eggehviten has i. Se flere kokketips