Vask og kutt purre i tynne skiver.
Fres purre i smør i en vid gryte eller panne sammen med paprikapulveret i noen minutter. Spe med matfløte under stadig omrøring. La koke inn noen minutter. Tilsett paprika.
Skjær torskefileten i store terninger a 3x3 cm. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.
Ha i reker rett før servering. Serveres med ruccula eller en blandet salat og nykokt ris ved siden av.
Tips: I stedet for paprikapulver og paprika kan du bruke 1 ss ajvar (tyrkisk paprikasaus)
Tips: Her kan du godt bruke en annen type fisk slik som sei, steinbit eller laks dersom du ønsker det.
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev