Det er fisken som er basen i denne retten. Men om du ikke har fersk fisk, kan du bruke fryst - selvsagt tint. Og rekene er ikke nødvendig. Her er det nemlig rom for å bruke det du har tilgjengelig.
Dagens rett
Det er ikke mer enn dette som skal til for å lage en god fiskegryte
God sjømat har så mye egensmak at det trengs ikke så mange ingredienser. Som i denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
02 Mars 2021 - 00:00
Lettvint fiskegryte
Fremgangsmåte
- Vask og kutt purre i tynne skiver.
- Fres purre i smør i en vid gryte eller panne sammen med paprikapulveret i noen minutter. Spe med matfløte under stadig omrøring. La koke inn noen minutter. Tilsett paprika.
- Skjær torskefileten i store terninger a 3x3 cm. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.
- Ha i reker rett før servering. Serveres med ruccula eller en blandet salat og nykokt ris ved siden av.
Tips: I stedet for paprikapulver og paprika kan du bruke 1 ss ajvar (tyrkisk paprikasaus)
Tips: Her kan du godt bruke en annen type fisk slik som sei, steinbit eller laks dersom du ønsker det.
Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Uten utvalg87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 184.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå