I denne retten passer alle typer fisk: torsk, sei, hyse, ørret eller laks. Velger du ryggfilet, ofte kalt loins, slipper du å bekymre deg for beina.
Har du fisk i fryseren, er dette oppskriften du skal bruke den til. Woking innebærer kort og intens varmebehandling og det passer veldig godt for fisk og sørger samtidig for å bevare mest mulig smak og mykhet i fiskekjøttet.
Se alle våre andre spennende wokretter
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Stekt fisk med grønn wok
Fremgangsmåte
- Del fisken i serveringsstykker og ha på salt og pepper.
- Stek fisken i en blanding av olje og smør.
- Varm 1 ss olje i en wok og fres ingefær og chili i 30 sekunder.
- Tilsett vårløk, brokkoli og snittet kinakål og wok i 2 minutter. Ta opp og legg til side.
- Varm 1 ss olje i woken og fres stangselleri, squash og sukkererter i ca. 1 minutt. Vend inn spinat, snittet pak choy og tomater og stek til alt er varmt.
Tips: Du kan også legge fisken i saltlake (1 dl salt til 1 liter vann) i ca 10 minutter, da blir den fastere i fisken.
Tips: For å finne ut når fisken er ferdig stekt kan du stikke en bakepinne (eller tynn strikkepinne) gjennom fisken (på tvers), når du ikke møter motstand er fisken ferdig.
De beste wokoppskriftene finner du her
Her finner du veldig mange wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
80 POENG
-
80 POENG