Grillet Norsk Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette
Fremgangsmåte
Vend kongekrabben i litt matolje. Ha på salt og pepper. Grilles i grillpanne til den er medium stekt. Deles i fine biter ved servering.
Skrap avokadoene ut av skallet med en skje. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det hele til en glatt mos i en foodprocessor.
Tomatene rives på et rivjern og legges i en sil over natten.
Smak til med salt, pepper og gressløk. Bland soyaen med brunet smør. Serveres temperert.
Serveres gjerne som forrett.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Gyllen torsk på "paella"
Fremgangsmåte
- Sausen:
- Rens rekene - ta vare på skallene. Fres hakket løk, hvitløk og gulrot i biter sammen med rekeskallet over svak varme.
- Tilsett tomatpure og la alt frese et minutt under omrøring.
- Tilsett vann til skallet er dekket og la det trekke ved svak varme i ca. 30 minutter.
- Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.
- Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.
- Fisken:
- Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme.
- Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned).
- Skru ned varmen til middels.
- Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg.
- La fisken steke nesten gjennom ca. 4-7 minutter (etter tykkelse og om du har med skinnet).
- Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.
- Kok risottoris som angitt på pakken.
- Vend rekene inn i risen.
- Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør:
- Skjær gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk i biter.
- Kok i 2 minutter i saltet vann.
- Varm en stekepanne.
- Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret, rør godt og sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter.
- Vend på grønnsakene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamellisere seg.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Lyst til å lage en annen paella
Her finner du mange andre oppskrifter med torsk
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Slik lager du panna cotta
Fremgangsmåte
- Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
- Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG