Grillet Norsk Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette
Fremgangsmåte
Vend kongekrabben i litt matolje. Ha på salt og pepper. Grilles i grillpanne til den er medium stekt. Deles i fine biter ved servering.
Skrap avokadoene ut av skallet med en skje. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det hele til en glatt mos i en foodprocessor.
Tomatene rives på et rivjern og legges i en sil over natten.
Smak til med salt, pepper og gressløk. Bland soyaen med brunet smør. Serveres temperert.
Serveres gjerne som forrett.
Flere oppskrifter med kongekrabbe .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Gyllen torsk på "paella"
Fremgangsmåte
Tilsett tomatpurè og la alt frese et minutt under omrøring. Tilsett vann til skallet er dekket og la det putre over svak varme i ca. 45 minutter.
Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.
Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.
Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned). Skru ned varmen til middels.
Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg. La fisken steke nesten gjennom ca. 10 minutter (etter tykkelse).
Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.
Kok risottoris som angitt på pakken. Vend rekene inn i risen.
Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Til retten kan du servere gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk som er hurtig kokt i godt saltet vann før de glaseres i en stekepanne med 2 ss sitronsaft og 1 ss sukker.
Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret - sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter. Vend på grønnskaene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamelisere seg.
Lyst til å lage en annen paella
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Slik lager du panna cotta
Fremgangsmåte
- Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
- Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG