Gyllen torsk på "paella"
Tine

Gyllen torsk på "paella"

Dette er spennende måte å tilberede torsken på. Reker og ris og mye annet snadder setter smak du vil sette pris på.

Fremgangsmåte

Sausen:
Rens rekene - ta vare på skallene. Fres hakket løk, hvitløk og gulrot i biter sammen med rekeskallet over svak varme.

Tilsett tomatpurè og la alt frese et minutt under omrøring. Tilsett vann til skallet er dekket og la det putre over svak varme i ca. 45 minutter.

Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.

Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.

Fisken:
Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme.

Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned). Skru ned varmen til middels.

Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg. La fisken steke nesten gjennom ca. 10 minutter (etter tykkelse).

Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.

Kok risottoris som angitt på pakken. Vend rekene inn i risen.

Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.

Til retten kan du servere gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk som er hurtig kokt i godt saltet vann før de glaseres i en stekepanne med 2 ss sitronsaft og 1 ss sukker.

Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret - sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter. Vend på grønnskaene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamelisere seg. 

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her