- Sausen:
- Rens rekene - ta vare på skallene. Fres hakket løk, hvitløk og gulrot i biter sammen med rekeskallet over svak varme.
- Tilsett tomatpure og la alt frese et minutt under omrøring.
- Tilsett vann til skallet er dekket og la det trekke ved svak varme i ca. 30 minutter.
- Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.
- Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.
- Fisken:
- Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme.
- Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned).
- Skru ned varmen til middels.
- Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg.
- La fisken steke nesten gjennom ca. 4-7 minutter (etter tykkelse og om du har med skinnet).
- Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.
- Kok risottoris som angitt på pakken.
- Vend rekene inn i risen.
- Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør:
- Skjær gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk i biter.
- Kok i 2 minutter i saltet vann.
- Varm en stekepanne.
- Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret, rør godt og sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter.
- Vend på grønnsakene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamellisere seg.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Lyst til å lage en annen paella
Her finner du mange andre oppskrifter med torsk
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig