Tilsett tomatpurè og la alt frese et minutt under omrøring. Tilsett vann til skallet er dekket og la det putre over svak varme i ca. 45 minutter.
Sausen siles og får koke inn til en tredjedel. Smak til med kajenne og presset sitron.
Skum sausen opp med en stavmikser, sammen med 50 g smør i klatter. Dette gjøres like før servering.
Tilsett smør/olje, la den bli varm og legg fisken i (evt. skinnside ned). Skru ned varmen til middels.
Legg gjerne litt press på fisken så stykkene ikke krøller seg. La fisken steke nesten gjennom ca. 10 minutter (etter tykkelse).
Når varmen har trukket nesten igjennom, snus fisken og får steke et minutt videre på den andre siden.
Kok risottoris som angitt på pakken. Vend rekene inn i risen.
Tilsett grønne erter og bland inn seterrømme like før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Til retten kan du servere gresskar, små gulrøtter (knaskerøtter) og stjerneløk som er hurtig kokt i godt saltet vann før de glaseres i en stekepanne med 2 ss sitronsaft og 1 ss sukker.
Ha grønnsakene i pannen og hell over sitronsaften og sukkeret - sett pannen over middels varme slik at sukkeret smelter. Vend på grønnskaene ofte slik at de blir dekket av glaseringen over det hele. Vær forsiktig med å bruke for høy varme da sukkeret ikke skal karamelisere seg.
Lyst til å lage en annen paella
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig