Dagens rett
Bestemors ertesuppe
Festmat av rester - en nasjonaldag verdig
Har du rester og ben etter spekemat, må du for all del ikke kaste det. Lag heller den herligste ertesuppe på dem.
Redaksjonen
14 Mai 2021 - 23:25
Det er ingen garanti for at det er varmt selv om vi skriver midten av mai. Og selv om årets nasjonaldagsfeiring blir begrenset, vil de fleste ta seg en tur utendørs. Og det er få ting som smaker så godt som en skikkelig ertesuppe når du har testet finstasen for første gang i år.
I denne oppskriften er det restene etter at du har skåret kjøttet av fenalåret eller spekeskinka som brukes. Kanskje har du sågar en hard knoke hengende i boden som du ikke har hjerte til å kaste. Da skal du bruke den nå.
Bestemors ertesuppe
Fremgangsmåte
- Legg ertene i vann over natten. Hell av vannet før du begynner med forberedelsene.
- Kok opp knoken, erter, løk og selleri i 2 liter vann. Ha i timian og la alt småputre i 2-3 timer.
- Tilsett gulrøtter og purre i skiver når det er 20 minutter igjen av koketiden.
- Ta opp knoken og skjær av kjøttet som du har tilbake i suppen. Spe gjerne på med litt annen spekemat.
Serveres med poteter og flatbrød.
Flere oppskrifter på ertesuppe finner du her
Her finner du mange flere gode supper
Flere deilige kjøttsupper finner du her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.50 l Pris: 68.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå