Nøttebunn:
Hakk nøtter og hvetemel i en matprosessor. Pisk eggehvite og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend inn nøtteblandingen inn i marengsen med en slikkepott.
Stekes i en form a 20 cm på 180 grader i 20-30 minutter.
Sukkerbunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt det tørre i. Rør forsiktig. Fyll en form på 20 cm og stek den på 175 grader i 30 minutter.
Sjokoladestøpt lag:
Dekk en 20 cm form med bakepapir i bunnen. Smelt 75 g sjokolade og hell dette i formen. Avkjøl i kjøleskap.
Bringebærmousse:
Kjør bringebærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene fjernes.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Varm opp 1/3 av bringebærpureen i en liten kasserolle.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.
Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over nøttebunnen i formen.
Sjokoladekrem:
Pisk kremen og vend smeltet sjokolade i kremen.
Montering av kaken:
Start med nøttebunnen og legg den nederst.
Legg på det støpte sjokoladelaget. Fordel deretter bringebærkremen oppå.
Legg så sukkerbunnen oppå og dynk denne med sitronsaft, sitronbrus eller appelsinjuice.
Legg bringebær oppå og dekk med sjokoladekrem.
Legg til slutt siste lag med sukkerbunn oppå og dekk kaken med pisket krem.
Trekk kaken med marsipan og pynt med tall og visere!
Tips: Vil du lage en enkel versjon av kaken så kan det støpte sjokoladelaget erstattes av grovhakket sjokolade.
Sendt inn av
Anne Brith Davidsen