Fare for fine restauranter

Sjøkreps, hummer og økonomisk smalhans står på menyen hos flere av topprestaurantene i Århus.
Redaksjonen
07 April 2008 - 16:52

Nå har det blitt så ille at byen risikerer å miste en av restaurantene.
 
- Etter min vurdering vil det være en gourmetrestaurant mindre i byen når året er omme, sier Martin Lemvig som eier Prins Ferdinand.
 
Regningen kan fort komme opp i noen tusen etter en god middag med drikke på de beste restaurantene i Århus. Men for eierne er det ikke akkurat gode penger å tjene.
 
Det er økte priser på råvarer, lønnspress og dårlige nyheter fra USA som er årsaken til mindre overskudd.
 
Luksusrestauranter utsatt
Ifølge bransjeorganisasjonen Horesta er luksusrestauranterne særlig utsatt. Foreningen publiserte en rapport i februar. Den viste at bare 65 prosent av landets restauranter har pluss i regnskapet.
 
- Folk holder på pengene, sier Jesper Koch, en av brødrene som driver Restaurant Koch på havnen i Århus.
 
Han mener likevel ikke at han personlig har grunn til å klage. Han har nemlig catering ved siden av.
 
Dyr fløte
Prisen på fløte har for eksempel steget med 30 prosent. Og som følge av mangelen på arbeidskraft har både fagutdannede og ufaglærte høyere lønnskrav.
 
Det er ikke uvanlig at en ufaglært servitør forlanger 25 000 kroner i månedslønn, skriver Jyllandsposten.
 
Alt dette er med på å påvirke regnskapene.
 
Restaurant Koch og Prins Ferdinand er noen av stedene som har hevet prisene. Men det er ikke alle omkostninger man kan legge over på gjestene.
 
Også for menigmann
- Jeg vil gerne ha det slik at også vanlige mennesker har råd til å komme til oss, sier Martin Lemvig ved Prins Ferdinand.
 
Han vurderer det altså slik at regnskapene for noen topprestauranter vil få konsekvenser.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her