Drikke
Etter dette blir du stor fan av siciliansk rødvin

Etter dette blir du stor fan av siciliansk rødvin

I Custodis toppvin er rett og slett formidabel, både som vin og som kjøp. Det er også de andre vinene til produsenten.
Aase E. Jacobsen
16 Oktober 2014 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

I Custodi Ætneus Etna Rosso 2008 (17539)har en aromarikhet av de sjeldne, og minner om en velutviklet barolo og fungerer som sådan til rikere retter med lam eller vilt. Men så er det snakk om en relativt ung vin fra Sicilia.

Konsentrasjon og syre

Svaret ligger i vokststedet, i de høytliggende vinmarkene på nordsiden av Etna, hvor det typiske vulkanske jordsmonnet setter sitt umiskjennelige preg på vinene herfra. Disse gamle terrassene med til dels svært gammelt plantemateriale er også tett beplantet, inntil 9.000 buskbeskjærte planter per hektar. Summen av alt dette er viner med høy konsentrasjon, samt flott frukt og lekker syre på grunn av den store variasjonen i temperatur gjennom døgnet.

Her får du vite mer om hvorfor nordsiden av Etna er så unik

Prisen på I Custodis toppvin er dessuten veldig gunstig. Det er også de andre to litt rimeligere og lettere vinene fra samme produsent som for øvrig er en gruppe entusiastiske vinbønder som kaller seg vokterne av Etnas vinarv.

Nesten rose, men bare nesten

I Custodi Pistus Etna Rosso 2012 (17538)er laget av druer fra yngre vinplanter og har ikke den samme intensiteten som storebror, men er mer leskende og forfriskende og ikke så lite lekker. Et strålende valg til høstlige lammeretter.

Her finner du noe du kan spise til disse vinene

I Custodi Alnus Etna Rosato 2013 (17537)skulle egentlig bli en rosé, men endte opp som en rødvin - rent utseende- og karaktermessig. Og en sjelden sådan siden den kun ble laget i et lite antall flasker.

Også hvitvin

Som sine helrøde brødre er den laget av de typiske Etna-druene nerello mascalese og cappuccio. En svært leskende og frisk vin med delikat sødme som er helt topp til salt og smaksrik sjømat som retter med klippfisk.

Sicilias druer er helt unike

Det er det fullt mulig å bruke den hvite I Custodi Ante Etna Bianco 2012 (17532)til. En spennende vin av Sicilias egne druer carricante og minella.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig
Dagens rett

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig

Innbakt kjøtt blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Det gjelder også svinefilet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vellagret ost spiller hovedrollen i en middagssalat med eple og fennikel
Dagens rett

Vellagret ost spiller hovedrollen i en middagssalat med eple og fennikel

En spennende kombinasjon av norske delikatesser med en fransk touch starter en ny smakfull uke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her