Lapskaus har en ufortjent men samtidig lettforståelig dårlig rykte. Men når du lager den med de beste råvarer og kjærlighet, ja, da blir det festmat. Spesielt når vi låner inspirasjon fra Sør-Europa hvor de ikke nøyer seg med salt og pepper som smakstilsetning.
Dagens rett
Estofado de carne - Spansk lapskaus
Foto: (matprat.no)
Med spansk vri blir lapskaus festmat
Søndagslapskaus fyller magen godt og varer lenge. Spesielt velsmakende dersom du har vært en tur i skogen og opparbeidet matlysten. Når du kommer hjem er maten klar.
Aase E. Jacobsen
09 September 2022 - 23:00
Estofado de carne - Spansk lapskaus
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm store terninger.
- Rens grønnsakene og skjær de opp i store biter.
- Bland kjøtt og grønnsaker i en gryte.
- Hakk hvitløk og persille og bland det sammen med alt krydderet, olivenoljen, vannet og vinen.
- Hell krydderblandingen i gryta.
- Legg på lokk og la det koke forsiktig opp. Senk varmen og la det trekke på svak varme i ca. 1-1,5 time til kjøttet er mørt. Pass på at det ikke koker tørt.
- Serveres med stekte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå