Estofado de carne - Spansk lapskaus
Foto: matprat.no

Estofado de carne - Spansk lapskaus

I Spania lages lapskaus med en litt annen vri enn de den vi er vant med her hjemme.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm store terninger.
  2. Rens grønnsakene og skjær de opp i store biter.
  3. Bland kjøtt og grønnsaker i en gryte.
  4. Hakk hvitløk og persille og bland det sammen med alt krydderet, olivenoljen, vannet og vinen.
  5. Hell krydderblandingen i gryta.
  6. Legg på lokk og la det koke forsiktig opp. Senk varmen og la det trekke på svak varme i ca. 1-1,5 time til kjøttet er mørt. Pass på at det ikke koker tørt.
  7. Serveres med stekte poteter.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget
    89 POENG
  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 204.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 141.30 kr Bestillingsutvalget
    85 POENG
  • Portugal
    Portugal
    Volum: 0.75 l Pris: 133.40 kr Bestillingsutvalget
    84 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 154.90 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her