Det er ikke rart svenskene vil ha denne kaken for seg selv, for den smaker mye mer enn de fleste langpannekaker. Derfor er det nettopp denne du skal servere i den første påskehelgen.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
Bak denne svenske klassikeren til påskehelgen
Den kombinerer aromatisk kardemomme og ristet kokos. Og har en glasur som er litt utenom det vanlige.
Aase E. Jacobsen
21 Mars 2024 - 11:00
Silviakake i langpanne med brunet smør og kardemomme
Fremgangsmåte
- Kakedeig:
- Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
- Bland hvetemel, bakepulver og kardemomme i en bolle, og vend det inn i røren.
- Tilsett vann og rør til en jevn blanding.
- Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
- Smør en bakeform på ca. 20 x 30 cm og dekk den med bakepapir.
- Hell røren i bakeformen, og stek nederst i ovnen i ca. 25–30 minutter.
- La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den over på rist.
- Glasur:
- Brun smøret og tilsett melis og vaniljesukker. Tilsett én eggeplomme om gangen og visp røren jevn.
- Rist kokos i en tørr stekepanne og sett til sides.
- Stryk glasuren over den kalde kaken, og strø over kokos.
- Skjær i biter, og server.
Her finner du mange andre kaker du kan bake
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå