Belønningen er stor, for å kombinere butterdeig med syrlige norske epler og fylle dem med vaniljekrem - hjemme- eller bortelagd - gir et utrolig velsmakende resultat. Du kan knapt vente til neste gang, for disse munnfullene får bein å gå på. De er imidlertid best nystekte.
Ukens kake
Foto: (CuorerouC)
Epler og butterdeig blir til lekre epleroser
Enklere kan det knapt bli. Du må selvsagt kjevle og skjære til deig og epler, men utover det er jobben gjort.
Aase E. Jacobsen
05 Oktober 2023 - 10:00
Epleroser
Fremgangsmåte
- Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken.
- Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver.
- Kok epleskivene raskt i kokende vann med saften av en sitron. 2 minutter er nok. De skal bli litt myke slik at det er lett å forme dem til roser uten at skivene brekker.
- La de dryppe av og avkjøl.
- Kjevl ut butterdeigsplatene til tredobbelt størrelse, rektangulært. Skjær hver plate i 4 lange remser.
- Smør remsene med et tynt lag vaniljekrem 0g dryss over litt kanel.
- Legg epleskiver «taksteinslagt» på hver remse, slik at de stikker litt utenfor deigen i overkant.
- Brett den nederste kanten av deigen halvveis over epleskivene.
- Start i den ene enden og rull forsiktig sammen til en rose.
- Sett eplerosene i smurte muffinsformer.
- Ha en liten skje med vaniljekrem i midten av hver rose.
- Stek i ovn på 180 grader på nederste rille i ca. 40 minutter.
- Dryss de nystekte rosene med melis og server dem gjerne med litt is ved siden av.
Tips: Du kan gjerne bruke syltetøy i stedet for vaniljekrem.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå