Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i 24. oktober i Oslo

Bli med på en vinøs rundreise i Frankrike

Bli med på en vinøs rundreise i Frankrike

Med vin i elleve glass tar vi deg med på oppdagelsesferd gjennom et av verdens mest tradisjonsrike vinland.
17 August 2022 - 11:47
20201110_194431_20220706130958.jpg [103.07 KB]
David Serode (Foto: David Serode)

Frankrike er et tradisjonsrikt vinland, med mange spennende vinområder.

Denne kvelden får vi besøk av David Serode, en mann med lang erfaring og lidenskap for fransk vin. I mange år jobbet han selv som vinmaker før han med tiden gikk over til å bli en talsmann for nøye utvalgte produsenter. David er lidenskapelig opptatt av små produsenter som klarer å vise fram de unike terroir- og klimaforskjellene i Frankrike, og det er det vi får innblikk i denne kvelden.

Vi starter i Burgund, hvor mye av vinen de siste årene har nådd astronomiske priser. Viden kjent for sine komplekse og mineralske viner laget av pinot noir og chardonnay. Denne kvelden får vi smake en crémant fra området, samt en rød og en hvit vin som vil tydeliggjøre regionens forskjellige stiler.

Vi fortsetter til det historiske området Bordeaux som er kjent for sine tradisjonsrike vinslott og kraftige, lagringsdyktige rødviner. Her får vi smake noen yngre utgaver mens David forklarer oss hvorfor disse vinene blir enda bedre etter flere år i kjelleren.

Deretter guider David oss en liten tur innom Languedoc og der vi får smake stedstypisk rødvin fra området, før vi stopper litt lenger nord i Loire.
Elven Loire strekker seg fra Atlanterhavet og nesten helt inn til Burgund. Vinområdene rundt elven byr på svært varierte vinstiler som David her vil gjære oss mer bekjent med. Vi vil også ta en svipptur til Frankrikes senter, Sancerre og Pouilly-Fumé, og får smake hvordan de her lager toppviner av sauvignon blanc.

Jura, et stadig mer populært vinområde sør-øst for Burgund, er selvsagt også med på reisen, og vi får smake en mineralsk Chardonnay som representerer området.

Domaine Belles vakre vinmarker i Hermitage Foto: Domaine Belle



Helt til slutt ender vi opp i den vakre Rhône-dalen der vi får smake toppvin både fra lengst nord og ifra sør. Her får vi lære om hvor flotte viner man får av druen syrah i nord-Rhône og smaker en nydelig Crozes-Hermitage.
Vi runder av kvelden med en lekker Châteauneuf-du-Pape, og lære mer om dette anerkjente området i sør-Rhône, og hva som gjør det så unikt.

Dette blir en kveld full av historie og kunnskap om verdens mest tradisjonsrike vinland. Her får du sjansen til å møte en mann som jobber med alle disse forskjellige vinområdene daglig, og får naturligvis nyte smakene av Frankrikes lekre viner.

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Vinliste Frankrike Rundt.jpg [61.71 KB]
Vinliste for kvelden, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her