Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 7. november i Oslo

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Unik mulighet: Smak 8 av de beste vinene fra Chablis for kun 495,-

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrenommerte viner fra Domaine d’Enclos.
28 August 2022 - 09:10

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. 

portrait R&D couleur 2_20220628113302.jpg [192.10 KB]
Brødrene Bouchard foran vineriet i Chablis
(Photo: Domaine d'Enclos)

Domaine d’Enclos er et relativt nytt vinhus, og de lagde sin første årgang så sent som i 2016. Romain og Damien Bouchard har vokst opp i sin fars vineri, men ønsket å starte noe nytt og helt eget. Faren solgte etter hvert sitt vineri og lot sønnene overta hans vinmarker. Dette ble starten på en livslang drøm for de to brødrene.

De har takket være sin far og bestefar tilgang til fantastiske vinmarker, de lager fem forskjellige premier cru viner og intet mindre enn tre grand cru viner. Denne kvelden får du den unike sjansen til å smake de fleste av dem.

Domaine d’Enclos er som sagt et nytt vinhus med få årganger å vise til, men allerede i sin andre og tredje årgang høstet de to brødrene internasjonal anerkjennelse for sine fantastiske viner. Dette er virkelig fremtidens Chablis. De er sertifisert biodynamisk, og mesteparten av jobben de gjør skjer i vinmarkene. De mener at hvis de får de beste druene som reflekterer jordsmonnet, så kan de gjøre minst mulig i kjelleren. En filosofi de ikke er alene om, men som krever mye arbeid og du får mindre utbytte slik at de tjener mindre penger. Uansett går kvaliteten foran.

iStock-476499115_20220628131840.jpg [371.20 KB]
Vakre Chablis (Photo: kodachrome25)

Begge brødrene kommer selv til Norge denne kvelden for å fortelle om Chablis og ikke minst presentere sine strålende viner. Dette bør du ikke gå glipp av!

Vinliste Enclos.jpg [59.40 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her