Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Oslo 8. mars

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan
Foto: (Stian Broch)

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan

Det er 8. mars og kvinnedagen, så hva er bedre enn en middag med en kvinne som får det til? Sabine Mosbacher fra Pfalz i Tyskland kommer for å vise sine viner på majestetisk vis
08 Februar 2022 - 13:49

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden

Restauranten der tysk riesling kommer til sin rett, lillesøsteravdelingen til Plah restaurant, har siden oppstarten vært en leken variant av sin storebror. Fokuset har ligget på gatemat, eller street food, fra sørøst-Asia. Dette er en herlig miks av krydder og smak med finesse i detaljene. Det er en grunn til at Ahaan har hatt slik suksess siden oppstarten i 2013. For anledningen har Ahaan laget en egen meny til oss for at vinene til Sabine skal komme til sin rett.

DSC_7866.jpg [20.19 MB]

Midt i indrefileten av Pfalz ligger Mosbachers vineri og produserer kvalitetsriesling for alt det er verdt. I akkurat 101 år har Weingut Georg Mosbacher bestått, og de var ikke fremmed for at kvinnene også skulle være med på moroa. De var tre, en bror og to søstre, som startet opp Mosbacher og hedret faren Georg ved å holde på hans navn. 3 generasjoner senere er det Sabine som troner i lederstolen og holder kvaliteten til dette erkeklassiske huset oppe.  I tillegg til å lage noen av Pfalz skarpeste rieslinger har de også produsert sekt, tysk musserende. Dette er helt klart en musserendestil som er up-and-coming med sin mineralitet og lekre frukt, og det er selvsagt det vi starter kvelden av med. Vi fortsetter kvinnenes dag i Rieslingens tegn, men det er ikke til å komme unna at tyskerne blir bedre og bedre på røde viner laget på druen spatburgunder. Kanskje bedre kjent som pinot noir får druen mange av sine beste egenskaper fram på tysk jord og du vil få øynene opp hvor sabla godt dette er til asiatisk mat.

Her kan du lese mer om Mosbachers kvalitet

 

Mosbacher_201906_highres-191-4417.jpg [8.03 MB]
Sabine Mosbacher

Feir kvinnene og Sabine denne aftenen med et uforglemmelig måltid på et av Oslos beste spisesteder. Dette er en kveld du ikke vil gå glipp av!

Meny Ahaan 08.03.2022.jpg [54.33 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og har begrenset antall deltakere. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her