Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Oslo 8. mars

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan
Foto: (Stian Broch)

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan

Det er 8. mars og kvinnedagen, så hva er bedre enn en middag med en kvinne som får det til? Sabine Mosbacher fra Pfalz i Tyskland kommer for å vise sine viner på majestetisk vis
08 Februar 2022 - 13:49

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden

Restauranten der tysk riesling kommer til sin rett, lillesøsteravdelingen til Plah restaurant, har siden oppstarten vært en leken variant av sin storebror. Fokuset har ligget på gatemat, eller street food, fra sørøst-Asia. Dette er en herlig miks av krydder og smak med finesse i detaljene. Det er en grunn til at Ahaan har hatt slik suksess siden oppstarten i 2013. For anledningen har Ahaan laget en egen meny til oss for at vinene til Sabine skal komme til sin rett.

DSC_7866.jpg [20.19 MB]

Midt i indrefileten av Pfalz ligger Mosbachers vineri og produserer kvalitetsriesling for alt det er verdt. I akkurat 101 år har Weingut Georg Mosbacher bestått, og de var ikke fremmed for at kvinnene også skulle være med på moroa. De var tre, en bror og to søstre, som startet opp Mosbacher og hedret faren Georg ved å holde på hans navn. 3 generasjoner senere er det Sabine som troner i lederstolen og holder kvaliteten til dette erkeklassiske huset oppe.  I tillegg til å lage noen av Pfalz skarpeste rieslinger har de også produsert sekt, tysk musserende. Dette er helt klart en musserendestil som er up-and-coming med sin mineralitet og lekre frukt, og det er selvsagt det vi starter kvelden av med. Vi fortsetter kvinnenes dag i Rieslingens tegn, men det er ikke til å komme unna at tyskerne blir bedre og bedre på røde viner laget på druen spatburgunder. Kanskje bedre kjent som pinot noir får druen mange av sine beste egenskaper fram på tysk jord og du vil få øynene opp hvor sabla godt dette er til asiatisk mat.

Her kan du lese mer om Mosbachers kvalitet

 

Mosbacher_201906_highres-191-4417.jpg [8.03 MB]
Sabine Mosbacher

Feir kvinnene og Sabine denne aftenen med et uforglemmelig måltid på et av Oslos beste spisesteder. Dette er en kveld du ikke vil gå glipp av!

Meny Ahaan 08.03.2022.jpg [54.33 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og har begrenset antall deltakere. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her