Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Oslo 8. mars

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan
Foto: (Stian Broch)

Winemakers Dinner: Feir kvinnedagen med tysk finesse og asiatisk matmagi på Ahaan

Det er 8. mars og kvinnedagen, så hva er bedre enn en middag med en kvinne som får det til? Sabine Mosbacher fra Pfalz i Tyskland kommer for å vise sine viner på majestetisk vis
08 Februar 2022 - 13:49

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden

Restauranten der tysk riesling kommer til sin rett, lillesøsteravdelingen til Plah restaurant, har siden oppstarten vært en leken variant av sin storebror. Fokuset har ligget på gatemat, eller street food, fra sørøst-Asia. Dette er en herlig miks av krydder og smak med finesse i detaljene. Det er en grunn til at Ahaan har hatt slik suksess siden oppstarten i 2013. For anledningen har Ahaan laget en egen meny til oss for at vinene til Sabine skal komme til sin rett.

DSC_7866.jpg [20.19 MB]

Midt i indrefileten av Pfalz ligger Mosbachers vineri og produserer kvalitetsriesling for alt det er verdt. I akkurat 101 år har Weingut Georg Mosbacher bestått, og de var ikke fremmed for at kvinnene også skulle være med på moroa. De var tre, en bror og to søstre, som startet opp Mosbacher og hedret faren Georg ved å holde på hans navn. 3 generasjoner senere er det Sabine som troner i lederstolen og holder kvaliteten til dette erkeklassiske huset oppe.  I tillegg til å lage noen av Pfalz skarpeste rieslinger har de også produsert sekt, tysk musserende. Dette er helt klart en musserendestil som er up-and-coming med sin mineralitet og lekre frukt, og det er selvsagt det vi starter kvelden av med. Vi fortsetter kvinnenes dag i Rieslingens tegn, men det er ikke til å komme unna at tyskerne blir bedre og bedre på røde viner laget på druen spatburgunder. Kanskje bedre kjent som pinot noir får druen mange av sine beste egenskaper fram på tysk jord og du vil få øynene opp hvor sabla godt dette er til asiatisk mat.

Her kan du lese mer om Mosbachers kvalitet

 

Mosbacher_201906_highres-191-4417.jpg [8.03 MB]
Sabine Mosbacher

Feir kvinnene og Sabine denne aftenen med et uforglemmelig måltid på et av Oslos beste spisesteder. Dette er en kveld du ikke vil gå glipp av!

Meny Ahaan 08.03.2022.jpg [54.33 KB]
Kveldens meny, endringer kan forekomme

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og har begrenset antall deltakere. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her