Tørk steken med kjøkkenpapir, gni den inn med salt og pepper og brun den fint rundt på alle sider i en stekepanne.
Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen.
Sett formen inn i ovnen på 125 grader og stek til termometeret viser 65 grader. Da er steken rosa og medium stekt.
Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 grader. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Viltsaus:
Sil kraften og kast grønnsakrestene.
Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft og smake til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.
Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål.
Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev