La Salamandre Pur Malt (5366)og Loirette Blonde (5363)er ufiltrerte, upasteuriserte og flaskegjæret. Akkurat slik ølet ble laget før i tiden. De er dermed uklare, har veldig rene og gode smaker av råvarene og et «naturlig» og tykt skum. I tillegg er de økologiske.
Salamandre er fyldigere og rikere, og et veldig godt matøl, mens Loirette er mer en typisk tørsteslukker.
Vinfolkets øl
Ølene er brygget hos det bittelite (80.000 liter) bryggeriet Brasserie de la Pigeonelle. Beliggenheten midt i vindistriktet Touraine, gjør at det er en enslig svale. Like fullt har det fått en kultstatus blant vinfolket på franske vinbarer.
For når ganen er utslitt av tanniner og vinsyre, er det ingenting som smaker så godt som en leskende øl. Og dette kan vel også alle nordmenn som har vært på vinsmakinger underskrive på.
Brødrene Stephane og Ludovic Hardouin startet bryggeriet for ti år siden i det som ser ut som en 60-talls vaskekjeller etter å ha eksperimentert en stund med hjemmebrygging. Og ikke minst etter å ha jobbet som distributører for belgisk øl i Paris.
Belgisk, tysk og britisk
Belgisk øl er derfor idealet, men råvarene er lokale. Siden Loire har en rekke småbønder som jobber økologisk, lot det seg derfor gjøre å kombinere økologi med kortreisthet.
Den belgiske inspirasjonen til tross er valg av malt tyskinspirert (Pils og Munich) og humlevalget går mer i britisk retning. Til Salamandre er det brukt de engelske og veldig klassiske humletypene Admiral og Fuggle, den ene med høy og den andre med lavere alfasyreverdi. Til Loirette noe mer aromatisk humlebruk gjennom Strisselspalt fra Alsace og den bitrere Brewers Gold.
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når ølet atter er å få tak i.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.