Kringle eller krans er noe av det mest takknemlig du kan servere. Når den fylles med sjokolade og julete krydder, er suksessen garantert.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.
En slik kringle vekker begeistring hos alle. Enten det er hjemme, på jobben eller juleavslutningen. Dessuten er den en perfekt førjulsgave.
Aase E. Jacobsen
07 Desember 2023 - 11:00
Julekrans med sjokolade og kanel
Fremgangsmåte
- Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett sukker, egg og salt under omrøring.
- Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis.
- Elt deigen i 5-10 minutter.
- Deigen skal være smidig og litt klebrig. Juster evt med mer mel.
- Dekk til bollen, og la heve i 1 time.
- Sett ovnen på 175 °C.
- Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.
- Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord.
- Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm.
- Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.
- Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir.
- Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.
- La heve i 30 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.
- Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Vi byr mange aandre kringler du kan bake
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå