- Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett sukker, egg og salt under omrøring.
- Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis.
- Elt deigen i 5-10 minutter.
- Deigen skal være smidig og litt klebrig. Juster evt med mer mel.
- Dekk til bollen, og la heve i 1 time.
- Sett ovnen på 175 °C.
- Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.
- Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord.
- Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm.
- Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.
- Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir.
- Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.
- La heve i 30 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.
- Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Vi byr mange aandre kringler du kan bake