Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 17. september

Vil du smake en 35 år gammel vin? Bli med på en eksklusiv vertikalsmaking
Foto: (Carpineto)

Vil du smake en 35 år gammel vin? Bli med på en eksklusiv vertikalsmaking

Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.
09 September 2024 - 08:52

Antonio Michael Zaccheo kommer til Oslo for å lede vertikalsmakingen. Halvt danske Antonio har vært involvert i vinens verden siden fødsel. Som sønn av Carpinetos medgrunnlegger og selv driftssjef ved Wente Vineyards i California, har han bakgrunn innen både tradisjonell og moderne vinproduksjon. Etter flere år i USA, returnerte Antonio til Toscana for å fortsette familiens tradisjon og utvide Carpinetos marked. Antonio er en sterk forkjemper for bærekraft og har vært en nøkkelfigur for å sikre Carpinetos karbonnøytrale fotavtrykk.

Antonio tar turen til Oslo den 17. september Foto: Carpineto

Carpineto ble grunnlagt i 1967 i Dudda, i kommunen Greve i Chianti, av Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo. Deres ambisjon var å produsere Chianti Classico av høyeste kvalitet. I dag administrerer familiene Sacchet og Zaccheo fem eiendommer på totalt 500 hektar, alle dyrket på en bærekraftig måte.

Carpineto har vært en pioner innen vinfremstillingsteknikker som kontrollert malolaktisk gjæring, kald- og karbonisk maserasjon og fataldring. Disse teknikkene har bidratt til å produsere viner med stor kompleksitet, som har fått anerkjennelse fra vinkritikere verden over. Omtrent 95 prosent av Carpinetos produksjon består av røde viner, hvorav de fleste er tre år eller eldre før de slippes ut på markedet. Hvert år produserer Carpineto rundt 3 millioner flasker som uttrykker terroirets unike aromaer og egenskaper.

Gå ikke glipp av denne sjeldne muligheten til å smake på noen av de beste Carpineto-vinene og lære om vinproduksjonen fra selveste Antonio Michael Zaccheo.

Viner Carpineto Chianti Classico Riserva 2019 vs 1995 Carpineto Vino Nobile Ris 2019 vs 1989 Carpineto Brunello 2019 vs 2012 Carpineto Poggio Sant’Enrico, 2015 Vs 2001 Farnito Vin Santo 1999 vs 20.png [29.75 KB]
Endringer kan forekomme

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her