Pannekaker har sjelden den samme betydningen i alle lands kjøkken. I det kinesiske er det vanlig å servere pannekaker til frokost. Eller også som gatemat, og da fylt. Denne oppskriften er blant de enklere, all den tid den bare inkludere grønnsaker. Derfor kan disse pannekakene fint brukes i en norsk tradisjon som betyr sammen med suppe. De kan lages enten i liten panne eller i en større om de skal rulles sammen.
Dagens rett
Foto: (Larry Zhou)
Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.
Aase E. Jacobsen
13 Januar 2025 - 00:00
Kinesiske pannekaker jianbing
Fremgangsmåte
- Pannekakerøre:
- Pisk egg, vann og hvetemel jevnt.
- Fyll:
- Strimle grønnsakene.
- Bland med salt og pepper samt sesamoljen i en bolle.
- Hell over i eggeblandingen.
- Varm en liten stekepanne med olje.
- Hell nok røre til at bunnen dekkes. Den skal ikke være for tykk, men heller ikke for tynn.
- Stek til lys brun og snu for å steke på andre siden.
- Dryss over svarte og hvite sesamfrø og rull sammen.
Tips: Om du bruker en stor panne, kan du fylle pannekaken og rulle den sammen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå