Jordskokk er en gammel kulturplante, som ble utkonkurrert av poteten for 300 år siden. Men den finnes fortsatt her til lands, og er en kjempegod og sunn grønnsak som er i høysesong i vinterhalvåret - når vi trenger grønnsaker som aller mest.
Dagens rett
Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.
15 Januar 2025 - 00:00
Jordskokksuppe med spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skrell 8 jordskokker og legg dem i en kjele.
- Tilsett vann til det dekker og hell i så mye fløte at væsken blir hvit.
- Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt.
- La det koke til jordskokkene er møre. Ta vare på kokevannet.
- Legg jordskokkene over i foodprocessor sammen med litt smør, og kjør til glatt mos.
- Hell mosen i kjelen og spe med kokevannet til passe suppekonsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver og stek dem sprø i litt olje.
- Fordel suppen i fire varme tallerkener og legg rikelig med spekeskinke i strimler, finstrimlet persille, ristede pinjekjerner og sprøstekte jordskokker i suppen. Legg noen tynne flak parmesan rundt om i suppen.
- Rist loff, smør pesto på og server pestotoast ved siden av.
Jordskokk er en gammel kulturplante, som ble utkonkurrert av poteten for 300 år siden. Men den finnes fortsatt her til lands, og er en kjempegod og sunn grønnsak.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå